Supervisie systeemtherapie

In supervisie word je als (beginnend) psycholoog/psychotherapeut door een collega ondersteund in je professioneel groeiproces. Een supervisor heeft per definitie al wat jaren ervaring op de teller en beschikt over de nodige competenties en diploma’s om deze functie te kunnen uitoefenen.

Een supervisor kan samen met jou  reflecteren over casussen, je professionele bewustzijn, maar evengoed over ethische kwesties en struikelblokken waar je tegenaan botst. Daarnaast helpt de supervisor jou om het werk op emotioneel en cognitief niveau te verwerken en je competenties en vertrouwen als psycholoog verder te ontwikkelen. Een supervisor probeert een meerwaarde te zijn in jouw leerproces door o.a. feedback te geven, zaken in vraag te stellen, observaties, eigen ervaringen te delen, etc… 

Concreet wilt dit zeggen dat je op regelmatige basis zult samen zitten met je supervisor. In onderling overleg wordt bepaald hoe vaak en hoe lang jullie elkaar zullen zien. Uiteraard moet hier een zekere continuïteit in gezocht worden, zeker in het begin van een supervisietraject.

Op dit moment kan je bij AXI enkel supervisie krijgen vanuit het systeemtheoretisch kader door Tim Verleyzen. De supervisie kan ook in groep of in team georganiseerd worden. Ook hier worden de verwachtingen en de samenwerking op voorhand goed doorgesproken.